Wat te doen met oude kleding
kledingbak

Wat zijn de toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils

In de kledingcontainer van het Leger des Heils zijn toegestane items onder andere kleding voor mannen, vrouwen en kinderen, maar ook schoenen, tassen en accessoires zoals sjaals en riemen. Daarnaast worden ook beddengoed, handdoeken en knuffels geaccepteerd.

Niet toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils

Niet toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils zijn onder andere kapotte of vuile kledingstukken, matrassen, kussens en dekbedden. Ook speelgoed en boeken worden niet geaccepteerd. Het is belangrijk om alleen schone en bruikbare spullen te doneren.

Waar kan ik tweedehands kleding doneren?



Waar kan ik tweedehands kleding doneren?

Er zijn verschillende opties voor het doneren van tweedehands kleding in Nederland. Zo kun je terecht bij kringloopwinkels zoals het Leger des Heils, Emmaus en de Kringloopwinkel. Daarnaast zijn er ook speciale kledinginzamelingsacties van goede doelen zoals het Rode Kruis en Sympany.

Andere mogelijkheden voor het doneren van tweedehands kleding

Je kunt ook tweedehands kleding doneren aan lokale initiatieven zoals kledingbanken of vluchtelingenorganisaties. Daarnaast zijn er online platforms zoals Marktplaats en United Wardrobe waar je tweedehands kleding kunt verkopen of gratis kunt weggeven aan mensen die het goed kunnen gebruiken.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen kledingstukken zoals shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires worden gedeponeerd. Ook textiel zoals beddengoed, handdoeken en gordijnen zijn toegestaan.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Verboden items om in een kledingcontainer te deponeren zijn natte of vervuilde kleding, tapijten, matrassen en ander grof afval. Ook schoenen zonder bijpassend paar en kapotte kledingstukken horen niet thuis in een kledingcontainer.



Meer info: Textiel restant

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in de kledingcontainer

In Nederland is het verboden om elektronische apparaten zoals telefoons, laptops en tablets in de kledingcontainer te deponeren. Deze items kunnen schade veroorzaken aan de kleding en kunnen bovendien gerecycled worden op andere manieren.

Geen schoenen en textielresten

Daarnaast mogen er ook geen schoenen of textielresten in de kledingcontainer worden achtergelaten. Deze items kunnen vaak apart worden ingeleverd bij speciale inzamelpunten en worden op een andere manier gerecycled. Het is belangrijk om de kledingcontainer alleen te gebruiken voor kleding en textiel.

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren